Інструкція з охорони праці для працівника, який обслуговує апарат з приготування попкорна - Мої статті - Інструкції з охорони праці - Інструкції з охорони праці

Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

Субота, 03.12.2016, 18:41
Головна » Статті » Мої статті

Інструкція з охорони праці для працівника, який обслуговує апарат з приготування попкорна

1. Загальні вимоги ОХОРОНИ ПРАЦІ

1.1. Приміщення для установки попкорн-апарату повинно вобладуватись припливно-витяжною вентиляцією.
1.2. До роботи на апараті з приготування попкорна допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд і не мають протипоказань, гігієнічне навчання, вступний і первинний на робочому місці інструктажі з охорони праці, навчання безпечним методам і прийомам роботи, стажування і перевірку знань вимог охорони праці .
1.3. Працівник зобов'язаний:
- Дотримуватися Правил внутрішнього трудового розпорядку;
- Виконувати тільки ту роботу, яка йому доручена;
- Дотримуватися технологію виробництва робіт, застосовувати способи, що забезпечують безпеку праці;
- Виконувати вимоги з охорони праці та пожежної безпеки, знати сигнали оповіщення при пожежі, порядок дії при пожежі, місця розташування первинних засобів пожежогасіння та вміти ними користуватися;
- Сповіщати свого безпосереднього керівника, а в разі його відсутності - інша посадова особа організації про будь-якій ситуації, яка загрожує життю і здоров'ю людей, про кожний нещасний випадок, що трапився на виробництві, помічені несправності обладнання, інструменту, про погіршення стану свого здоров'я, у тому числі про прояв ознак гострого захворювання;
- Суворо виконувати правила особистої гігієни, бути в чистому робочому одязі, правильно застосовувати засоби індивідуального захисту (далі - ЗІЗ) відповідно до умовами і характером виконуваної роботи;
- Утримувати робоче місце в чистоті;
- Знати прийоми і вміти надавати першу допомогу потерпілим при нещасних випадках.
1.4. Забороняється перебування за місцем роботи у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння, а також вживання алкогольних, наркотичних, токсичних і психотропних речовин в робочий час.
1.5. Палити дозволяється тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.
1.6. У процесі роботи на працівника можуть впливати наступні небезпечні та / або шкідливі виробничі фактори:
- Підвищене значення напруги в електричному ланцюзі;
- Нестійкий встановлене обладнання;
- Вплив гарячоъ сировини, масла та обладнання.
1.7. Працівник, який не виконує вимоги з охорони праці, притягується до відповідальності в порядку, встановленому законодавством.

2. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ

2.1. Перед початком роботи необхідно уважно вивчити інструкцію з експлуатації апарату з приготування попкорну.
2.2. Обладнання має бути стійко розміщено в добре провітрюваному приміщенні.
2.3. Не захаращувати простір навколо обладнання для зручності експлуатації.
2.4. Перевірити наявність кабелю моделі з жовто-зеленою обмоткою, що має хорошу опірність впливу масла.
2.5. Перед використанням апарату для виготовлення попкорну необхідно перевірити, чи міцно закріплена проводка, чи є правильним робоча напруга, а заземлення безпечним і надійним.
2.6. Перевірити наявність і справність автомата відключення устаткування при несправному термостаті.
2.7. Обладнання повинно перебувати у вертикальному положенні, правильний нахил корпусу менш 3О.
2.8. Не використовувати при приготуванні попкорна звичайний білий гранульований цукор.

3. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОБОТИ

3.1. Неодмінною умовою безпеки під час роботи на апараті з приготування попкорна є забезпечення надійності, а також виключення небезпеки при експлуатації в межах, встановлених інструкцією з експлуатації.
3.2. Необхідно встановити температуру приготування в камері менше 190оС і більше 230оС. Даного діапазону температури більш ніж достатньо для приготування більшості сортів попкорну. Інші параметри терморегулятора виставлені на заводі-виробнику.
3.3. Суворо забороняється додавати воду в працюючий автомат по приготуванню попкорна під час роботи.
3.4. Забороняється включати апарат зі знятим захисним кожухом пасової передачі.
3.5. Під час роботи забороняється розбирати апарат або знімати окремі частини, що не відключивши апарат від мережі живлення.
3.6. Мити електричні частини апарату і блок управління водою категорично забороняється, їх протирають вологою серветкою, змоченою в мильній воді.
3.7. Ніколи під час роботи не вимикати апарат кнопкою <СТОП>. Це може призвести до пожежі та поломці апарату. Спочатку слід дочекатися вильоту всіх зерен з камери, потім можна відключити нагрів, повернувши тумблер <НАГРЕВ> в положення ВИКЛ., І тільки після охолодження камери протягом 3-5 хвилин можна вимкнути загальне харчування, натиснувши кнопку <СТОП>.
3.8. Використовувати апарат для приготування попкорна з іншого будь-якого зерна, крім кукурудзи, забороняється.
3.9. Не вмикати апарат, якщо всередині камери знаходиться готовий попкорн. Необхідно його попередньо видалити.

4. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ

4.1. У разі аварійного відключення напруги в процесі роботи апарату камера апарату може забитися готовим попкорном. Щоб відновити роботу, потрібно зняти оглядове вікно, попередньо відключивши подачу напруги до апарату, і очистити внутрішню камеру від попкорну і зерна.
4.2. Якщо при роботі апарату всередині сталося загоряння (це можливо, якщо апарат не очищати або якщо його неправильно вимкнути), то слід знеструмити апарат, висмикнувши мережевий шнур з розетки і тільки після цього приступити до протипожежних дій.
4.3. У разі забивання камери апарату і при появі диму з камери, слід:
- Відразу ж вимкнути апарат кнопкою СТОП і відключити його від мережі;
- Ні в якому разі не можна відкривати дверцята апарату, не потрібно використовувати вогнегасники;
- Апарат герметичний і зроблений із сталі, навіть якщо попкорн всередині камери тліє, без додаткового припливу повітря він не загориться;
- Дочекайтеся поки апарат охолоне, а попкорн перестане тліти. Це займе не менше двох годин. Тільки після цього можна зняти дверцята апарату і приступити до очищення камери.
4.4. Про всі помічені порушення вимог безпеки на своєму робочому місці, а також несправності обладнання, інструменту, пристроїв та засобів індивідуального захисту працівник повинен повідомити своєму безпосередньому керівнику.
4.5. У разі помічених порушень, які можуть призвести до аварійних ситуацій, працівник повинен приступити до роботи тільки після усунення помічених недоліків.
4.6. У разі виникнення пожежі негайно викликати пожежну бригаду за телефоном 101 або 112, організувати евакуацію людей, що знаходяться в зоні небезпеки, повідомити керівництву і приступити до гасіння пожежі наявними первинними засобами пожежогасіння.
4.7. При нещасному випадку на виробництві необхідно:
- Вжити заходів щодо запобігання впливу травмуючих чинників на потерпілого і надати йому першу допомогу;
- При необхідності викликати на місце події бригаду швидкої допомоги по телефону 103 або доставити потерпілого в організацію охорони здоров'я;
- Забезпечити до початку розслідування збереження обстановки на місці події, якщо не існує загрози життю та здоров'ю оточуючих;
- Повідомити про нещасний випадок безпосередньому керівнику.
4.8. У разі отримання травми і (або) раптового погіршення здоров'я (посилення серцебиття, появи головного болю та іншого) працівник повинен припинити роботу, вимкнути обладнання, повідомити про це безпосереднього керівника і при необхідності звернутися до лікаря.

5. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБІТ

5.1. Коли припиняється процес виготовлення попкорну, необхідно вимкнути обертається теплової перемикач (міксер) та відключити від мережі роз'єм електроживлення.
5.2. Привести в порядок робоче місце.
5.3. Про всі зауваження і несправності, помічені в процесі роботи, повідомити безпосереднього керівника.


Прекращение предпринимательской деятельности в качестве ФЛП, сопровождается трудоемкой работой в соответствиий з процедурой предусмотренной законодательством. Необходимо пройти проверки в большом количестве государственных органов, закрыть рассчетный счет и т.д.
Коллектив ликвидация предприятия днепропетровск, имеющий огромный опыт общения с госорганами, посодействует оперативному прекращению предпринимательскою деятельности физического лица – предпринимателя, сохранив ваши нервы и время.



Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (11.06.2015)
Переглядів: 527 | Теги: попкорн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці