ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОЗМОРОЖУВАННЯ ХОЛОДИЛЬНИКА У ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Мої статті - Інструкції з охорони праці - Інструкції з охорони праці

Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

П`ятниця, 09.12.2016, 06:56
Головна » Статті » Мої статті

ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОЗМОРОЖУВАННЯ ХОЛОДИЛЬНИКА У ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ

1. Загальні положення
1.1.  Вимоги інструкції з охорони праці, безпеки життєдіяльності є обов'язковими для виконання працівниками відповідно до Закону України «Про охорону праці» і Кодексу законів про працю України.
1.2.  Кухар (пом. кухаря) відповідає за охорону життя і здоров'я вихованців, які відвідують ДНЗ.
1.3.  Кухар (пом. кухаря) ДНЗ один раз на 3 роки проходить навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності з подальшою перевіркою знань.
1.4.  Перед допуском до роботи завідувач ДНЗ проводить із кухарем (пом. кухаря) первинний інструктаж з охорони праці, знайомить з умовами праці.
1.5.  Кухар (пом. кухаря) повинен знати правила пожежної безпеки й уміти користуватися первинними засобами пожежогасіння.
1.6. У разі виконання робіт, які не передбачені трудовою угодою або на які не оформлюються розпорядження чи інші документи, кухар (пом. кухаря) повинен одержати цільовий інструктаж на робочому місці.
1.7. Кухар (пом. кухаря) повинен мати навички надання першої (долікарської) допомоги, у разі захворювання дитини чи при нещасному випадку необхідно негайно викликати старшу медичну сестру.
1.8. Про виявлені несправності обладнання, устаткування, пристроїв, інші небезпечні чинники, а також про нещасні випадки, які трапились у ДНЗ, кухар (пом. кухаря) повинен повідомити завідувача ДНЗ.
1.9.  Під час виконання цієї роботи можлива небезпека:
- ураження електричним струмом;
- падіння.
1.10. За порушення цієї інструкції кухар (пом. кухаря) персонально відповідає згідно з чинним законодавством.

2. Вимоги безпеки праці перед початком роботи

2.1. Одягнути спецодяг.
2.2.  Підготувати промаркований прибиральний інвентар.

3. Вимоги безпеки праці під час роботи
3.1 Під час прибирання та розморожування холодильних шаф необхідно дотримуватись запобіжних заходів:
- відключити шафу на рубильнику;
- швидкопсувні продукти забрати в холодильник, що працює.
3.2. Підставити тару під морозильну камеру для стікання розталої води.
3.3.  Вимити холодильник теплою водою з додаванням мийних засобів.
3.4. Витерти холодильник насухо.

4. Вимоги безпеки після закінчення роботи
4.1. Поставити продукти на місце в холодильну шафу.
4.2.  Підключити холодильник до електромережі сухими руками.
4.3. При виявленні несправності обладнання повідомити завідувача ДНЗ.

5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
5.1. У разі будь-якої аварійної ситуації кухар (пом. кухаря) повинен негайно повідомити завідувача ДНЗ та забезпечити вжиття заходів відповідно до плану дій, розробленого та затвердженого адміністрацією.
5.2. Якщо електроенергію відключено, терміново вимкнути все електрообладнання, яке знаходиться в роботі, підключення його здійснювати тільки після подачі напруги, яка відповідає нормам, в електромережу.
5.3.  На випадок аварії в системі водопостачання чи каналізації терміново перекрити кран водопостачання, викликати аварійну службу «Водоканалу» і сповістити завідувача ДНЗ.
5.4.  На випадок пожежі (чи загоряння) необхідно:
- вжити заходів щодо евакуації дітей із приміщення відповідно до плану евакуації, у разі потреби звернутися по допомогу до інших працівників;
- негайно повідомити пожежну охорону за телефоном «101»;
- сповістити завідувача ДНЗ чи особу, яка його заміщує;
- негайно розпочати гасіння пожежі, для цього використовувати всі наявні засоби пожежогасіння.
5.5. У випадку травмування працівників ДНЗ звернутися по допомогу до старшої медичної сестри або в разі необхідності викликати швидку допомогу.



Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (22.04.2013)
Переглядів: 1961 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці