Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

Вівторок, 16.04.2024, 10:04
Головна » Статті » Мої статті

Інструкція з охорони праці при виконанні робіт на слайсері


1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

1.1. Слайсери призначені для нарізки гастрономічних товарів.
1.2. До виконання робіт на слайсери допускаються особи не молодше 18 років, що не мають протипоказань за станом здоров'я, що знають правила експлуатації та догляду за даним устаткуванням, а також його пристрій, що пройшли вступний і первинний на робочому місці інструктажі з охорони праці, стажування, навчання безпечним методам ведення робіт і перевірку знань вимог охорони праці.
1.3. Повторний інструктаж на робочому місці працівник, що виконує роботи на слайсери, повинен проходити не рідше одного разу на квартал.
1.4. Чергову перевірку знань працівник зобов'язаний проходити не рідше 1 разу на рік.
1.5. Працівники, допущені до виконання робіт на слайсери, повинні виконувати тільки ту роботу, яка отримана адміністрацією магазину.
1.6. На працівника, який виконує роботу на слайсери, можуть впливати небезпечні і шкідливі виробничі фактори: рухомі частини та механізми, кромки, задирки і нерівності поверхонь, інвентарю, сировини і тари, електрострум.
1.7. Під час роботи необхідно бути уважним і обережним, не відволікатися.
1.8. Не допускати сторонніх осіб до місць виконання робіт на слайсери.
1.9. Працівник зобов'язаний негайно сповістити свого безпосереднього або вищестоящого керівника про кожен подію нещасний випадок, про погіршення стану свого здоров'я, у тому числі про прояв ознак гострого захворювання.
1.10. Кожен працівник повинен знати і вміти надати першу допомогу потерпілому при нещасному випадку.
1.11. Працівник, який виконує роботи на слайсери, повинен:
- Залишати верхній одяг, взуття, головний убір, особисті речі вбиральні;
- Одягати чистий санітарний одяг і міняти її в міру необхідності;
- Перед відвідуванням туалету знімати спецодяг, вішати її на гачок, а після відвідування туалету мити руки з милом;
- Не вживати їжу на робочому місці.
1.12. Працівник повинен дотримуватися правил внутрішнього трудового розпорядку.
1.13. З метою пожежної безпеки дотримуватися таких вимог:
- Не користуватися відкритим вогнем;
- Палити в приміщенні організації та на прилеглій території забороняється;
- Знати місця розташування вогнегасників та пожежних кранів;
- Для гасіння загоряння електроустаткування користуватися тільки вуглекислотними вогнегасниками.
1.14. Працівники, винні у порушенні вимог інструкції з охорони праці, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законодавством Російської Федерації.

2. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ

2.1. Одягти і застебнути формений одяг на всі гудзики, не допускаючи звисаючих кінців одягу. Не заколювати одяг шпильками, голками, не тримати в кишенях одягу гострі і б'ються.
2.2. Перш ніж використовувати в роботі механізм або пристосування, необхідно переконатися в його справності.
2.3. Перевірити оснащеність робочого місця необхідним для роботи обладнанням, інвентарем, пристроями та інструментом.
2.4. Робоче місце, на якому встановлено обладнання, має бути вільним від інших товарів, не призначених для роботи.
2.5. Обладнання, що має у своєму складі електроприводи, повинне бути надійно заземлено і мати захисні огородження.
2.6. Перед тим, як включити обладнання необхідно перевірити, щоб напруга в мережі відповідає напрузі, вказаній на шильдике слайсера.
2.7. Слайсер повинен знаходитися в такому положенні, щоб проходять повз люди не могли штовхати або перешкодити роботі оператора, а перемикач слайсера повинен бути розташований навпроти оператора.
2.8. Перед початком роботи оператор зобов'язаний:
- Зняти ювелірні прикраси, годинники, браслети та інші предмети з рук;
- Переконатися в тому, що рукави не можуть дістати до ножа (крутиться диска);
- Переконатися, що каретка пересувається легко.
2.9. Оглянути робоче місце, прибрати з нього все, що може заважати роботі, звільнити проходи і не захаращувати їх.
2.10. Перевірити зовнішнім оглядом:
- Відсутність вибоїн, тріщин та інших нерівностей на робочих поверхнях виробничих столів;
- Достатність освітлення робочої поверхні;
- Надійність закриття всіх струмоведучих і пускових пристроїв устаткування;
- Стан підлог (відсутність вибоїн, нерівностей, слизькості, відкритих трапів) і вжити заходів до усунення з'явилися під час роботи вибоїн, щілин і інших несправностей підлоги в проходах і проїздах.
2.11. Перевірити несправність і роботу слайсера на холостому ходу.
2.12. Про всі виявлені несправності обладнання, інвентарю, електропроводки і інші неполадки повідомити своєму безпосередньому керівнику і приступити до роботи тільки після їх усунення.

3. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС РОБОТИ

3.1. ПАМ'ЯТАЙТЕ, що ваша уважність є найкращою заходом безпеки при експлуатації даного обладнання.
3.2. Ні в якому разі не можна недооцінювати важливість дотримання заходів безпеки при роботі на слайсера. Необережна робота на слайсера може спричинити нанесення оператору серйозних травм і каліцтв. У той час як обережна робота з дотриманням всіх перерахованих заходів безпеки, і проходженням здоровому глузду зведе до мінімуму ризик при роботі на даному обладнанні, і дозволить досягти максимальної продуктивності на слайсери.
3.3. Виконувати тільки ту роботу, по якій пройшов навчання, інструктаж з охорони праці і до якої допущений особою, відповідальною за безпечне виконання робіт.
3.4. Чи не доручати свою роботу ненавченим і стороннім особам.
3.5. Забороняється працювати на обладнанні, якщо на ньому відсутні захисні кожухи і кришки.
3.6. Тримати свої пальці і руки на безпечній відстані від крутиться диска.
3.7. Чи не штовхати і не відволікати оператора, коли він працює на слайсери.
3.8. Ніколи не залишати працюючий слайсер без нагляду.
3.9. Не натискувати на продукт при різанні.
3.10. Різка на слайсери повинна проводитися легко і ритмічно.
3.11. Оператору під час роботи забороняється відволікатися і обертатися по сторонах.
3.12. Не прагнути прикладати фізичні зусилля до продукту.
3.13. Проводити технічне обслуговування і регулювання інструменту, зміну або очищення ріжучого інструменту, що не від'єднавши попередньо вилку шнура живлення від електромережі, забороняється.
3.14. Забороняється працювати з вологими руками, щоб уникнути ураження електричним струмом.
3.15. Якщо обладнання тривалий час не використовується, то електроживлення слід відключити.
3,16. Процедура очищення, коли запобіжні елементи вилучені повинна виконуватися з особливою обережністю, оскільки маєте справу з гострими деталями.
3.17. Дотримуватися правил переміщення в приміщенні і на території організації, користуватися тільки встановленими проходами.
3.18. Утримувати робоче місце в чистоті, своєчасно прибирати його.
3.19. Не захаращувати робоче місце, проходи і проїзди до нього, проходи між столами, стелажами, до пультів управління, рубильників, шляхи евакуації та інші проходи порожньої тарою, інвентарем, зайвими запасами сировини.
3.20. Не використовувати для сидіння випадкові предмети (ящики, бочки тощо), обладнання.
3.21. Під час роботи на слайсери дотримуватися вимог безпеки, викладені в інструкції з експлуатації заводу-виготовлювача.
3.22. Щоб уникнути травмування не допускається:
- Наближати руки до леза і йшли частинам обладнання;
- Використовувати машину для нарізки заморожених продуктів, а також м'яса або риби з кістками.
3.23. При роботі положення тіла повинне бути перпендикулярно площині роботи.
3.24. Не допускається приймати положення тіла, яке може викликати прямий контакт частини тіла з лезом.

4. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ

4.1. При виявленні неполадок (стороннього шуму, не пов'язаного з роботою устаткування, відчуття впливу електричного струму при дотику до частин обладнання, появі диму, запаху горілої ізоляції та ін.) Слід негайно вимкнути і знеструмити обладнання та повідомити безпосереднього керівника.
4.2. Що Працює на обладнанні забороняється проводити усунення несправностей і заточку ножа.
4.3. Усунення несправностей і заточка ножа проводиться тільки персоналом технічних секторів підприємства.
4.4. Лезо має високий опір, тому повинно заточуватися тільки тоді, коли скорочується ріжуча здатність
4.5. Лезо повинно замінюватися, коли його вже неможливо заточити або якщо відстань між ріжучою частиною леза і протектором леза становить більше 6 мм.
4.6. При виникненні аварії або нещасного випадку на виробництві працівник негайно повідомляє про це керівника робіт.
4.7. У разі виникнення пожежі необхідно припинити роботу, вимкнути електрообладнання, негайно повідомити в пожежну частину по телефону 101 і керівнику робіт і приступити до гасіння вогню наявними засобами. При гасінні вогню застосовувати ті засоби, які призначені для даного типу загоряння.
4.8. У разі отримання травми використовувати медичну аптечку, зберегти по можливості місце травмування в тому стані, в якому воно було на момент травмування, повідомити керівника робіт.
4.9. При виявленні запаху газу в приміщенні:
- Попередити людей, що знаходяться в приміщенні, про неприпустимість користування відкритим вогнем, паління, включення і виключення електричного освітлення і електроприладів;
- Відкрити вікна (кватирки, фрамуги) і провітрити приміщення;
- Повідомити про це керівника робіт, а при необхідності - викликати працівників аварійної газової служби за телефоном 104.
4.10. При нещасному випадку на виробництві необхідно:
- Швидко вжити заходів щодо запобігання впливу травмуючих чинників на потерпілого (дії електроструму, що здавлюють тягарів та інших), наданню потерпілому першої допомоги, викликом на місце події медичних працівників по телефону 103 або доставці потерпілого в організацію охорони здоров'я;
- Повідомити про подію керівнику робіт.
4.11. При аварії та нещасні випадки на виробництві слід забезпечити до початку розслідування збереження обставин, якщо це не становить небезпеку для життя і здоров'я людей.
4.12. Всі заходи з ліквідації аварійних ситуацій з небезпечними вантажами (загоряння, витік, пробудження небезпечної речовини, пошкодження тари) повинні здійснюватися з урахуванням специфіки вантажу і дотриманням заходів безпеки, зазначених у аварійній картці на небезпечний вантаж.

5. ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБІТ

5,1. Вимкнути машину і відключити від електричної мережі вийнявши вилку з розетки.
5.2. Не допускається витягати вилку з електричної розетки за шнур.
5.3. Встановити дисковий ніж в крайнє нижнє положення і очистити спеціальною лопаткою або скребком. Машину і всі інші її частини потрібно чистити м'якою тканиною, змоченою стандартним нейтральним миючим засобом, насухо протирати м'якою тканиною.
5.4. Привести в порядок робоче місце.
5.5. Зняти спеціальний одяг і прибрати у спеціально відведене місце. Виконати гігієнічні процедури.
5.6. Працюючий повинен дотримуватися заходів особистої гігієни (мити руки та обличчя з милом, приймати їжу у встановлених для цього місцях, приймати душ, переодягатися в чистий одяг).
5.7. Працюючий повинен негайно сповіщати керівника робіт про недоліки, що впливають на безпеку праці, виявлених під час робіт, до їх усунення до роботи не приступати.


Предприятие изготавливающее детские соки завод агуша расположено в Херсоне. Завод не использует для их производства сахар сахар, красители, ароматизаторы, аскорбиновую кислоту и ГМО. Сырье и материалы, используемые в производстве детских соков, проверяются в лаборатории завода и прошли госсанэпидэкспертизу. Вся продукция готовится из натуральных фруктов и полезна для развития маленького организма. Приобрести соки «Агуша» можно магазинах крупных торговых сетей.


 


 


Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (27.08.2015)
Переглядів: 6324 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці