ПРИМІРНА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС ОБРОБКИ ОВОЧІВ, М'ЯСА, РИБИ У ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Мої статті - Інструкції з охорони праці - Інструкції з охорони праці

Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

П`ятниця, 09.12.2016, 16:30
Головна » Статті » Мої статті

ПРИМІРНА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС ОБРОБКИ ОВОЧІВ, М'ЯСА, РИБИ У ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ
1. Загальні положення
1.1.  Вимоги інструкції з охорони праці, безпеки життєдіяльності є обов'язковими для виконання працівниками відповідно до Закону України «Про охорону праці» і Кодексу законів про працю України.
1.2.  Кухар відповідає за охорону життя і здоров'я вихованців, які відвідують ДНЗ.
1.3.  Кухар ДНЗ один раз на 3 роки проходить навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності з подальшою перевіркою знань.
1.4.  Перед допуском до роботи завідувач ДНЗ проводить із кухарем первинний інструктаж з охорони праці, знайомить з умовами праці.
1.5.  Кухар повинен знати правила пожежної безпеки й уміти користуватися первинними засобами пожежогасіння.
1.6.  У разі виконання робіт, які не передбачені трудовою угодою або на які не оформляються розпорядження чи інші документи, кухар повинен одержати цільовий інструктаж на робочому місці.
1.7.  Кухар повинен мати навички надання першої (долікарської) допомоги, у разі захворювання дитини чи при нещасному випадку необхідно негайно викликати старшу медичну сестру.
1.8. Про виявлені несправності обладнання, устаткування, пристроїв, інші небезпечні чинники, а також про нещасні випадки, які трапились у ДНЗ, кухар повинен повідомити завідувача ДНЗ.
1.9.  Під час виконання цієї роботи можлива небезпека:
- порізів;
- поколів рибними кістками.
1.10. За порушення цієї інструкції кухар персонально відповідає згідно з чинним законодавством.

2. Вимоги безпеки праці перед початком роботи

2.1.  Підготувати інвентар із маркуванням відповідно до виду продукту, що обробляється.
2.2.  Впевнитися в тому, що продукт для нарізання повністю розморожений.

3. Вимоги безпеки праці під час роботи
3.1.  Вибирати продукт з води необхідно друшляком.
3.2. Для розрубування продуктів беруть дошку й ніж із відповідним маркуванням, кладуть їх на рівну поверхню столу.
3.3.  Під час нарізання необхідно придержуватись узгоджених правил:
- бути обережним під час роботи з ножем;
- пальці лівої руки мають бути зігнуті і знаходитись на невеликій відстані від леза ножа;
- під час короткочасної зупинки роботи ніж класти на видне місце;
- остерігатись поколів під час обробки риби;
- розділяти замерзле м'ясо тільки тоді, коли воно відтане;
- для розрубування м'яса використовувати дошки з рівною поверхнею;
-  картоплю й рибу чистити спеціальними ножами. Картоплечистки використовувати згідно з інструкцією заводу-виробника.
3.4.  Під час роботи з ручними терками міцно тримати продукт у правій руці, не обробляти занадто маленькі шматочки.

4. Вимоги безпеки після закінчення роботи
4.1. Помити ножі й покласти їх у призначене для зберігання місце згідно зі встановленим маркуванням.

5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
5.1.  На випадок аварії в системі водопостачання чи каналізації терміново перекрити кран водопостачання, викликати аварійну службу «Водоканалу» і сповістити завідувача ДНЗ.
5.2. Якщо електроенергію відключено, терміново вимкнути все електрообладнання, яке знаходиться в роботі, підключення його здійснювати тільки після подачі напруги, яка відповідає нормам, в електромережу.
5.3.  На випадок пожежі (чи загоряння) необхідно:
- вжити заходів щодо евакуації дітей із приміщення відповідно до плану евакуації, у разі потреби звернутися по допомогу до інших працівників;
- негайно повідомити пожежну охорону за телефоном «101»;
- сповістити завідувача ДНЗ чи особу, яка його заміщує;
-  негайно розпочати гасіння пожежі, для цього використовувати всі наявні засоби пожежогасіння.
5.4. У випадку травмування працівників ДНЗ звернутися по допомогу до старшої медичної сестри або в разі необхідності викликати швидку допомогу.



Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (22.06.2013)
Переглядів: 2730 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці