Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

П`ятниця, 08.11.2024, 05:52
Головна » Статті » Мої статті

Інструкція про заходи пожежної безпеки для приміщень кухні


   1.  Галузь застосування
    Ця інструкція поширюється на всі приміщення кухні назва підприємства і встановлює вимоги пожежної безпеки, порядок дій у разі виникнення  пожежі у приміщеннях кухні назва підприємства і є обов’язковою для вивчення та виконання особою, відповідальною за пожежну безпеку, усіма працівниками, які знаходяться в приміщеннях кухні, а так само для технічних працівників та обслуговуючого персоналу назва підприємства.

2.Вимоги пожежної безпеки
        Усі працівники кухні при прийнятті на роботу та у процесі праці повинні проходити протипожежний інструктаж та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
    Для забезпечення пожежної безпеки у приміщенні кухні  необхідно:
-експлуатувати електромережі, електроприлади та іншу електроапаратуру тільки у технічно справному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виготівників;
-у разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток, інших електроприладів, газової апаратури (за їх наявністі) негайно знеструмити (вимкнути) їх та вжити необхідних заходів до приведення  їх у пожежонебезпечний стан;
-меблі та обладнання необхідно розміщувати  таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей для виходу з приміщення  не менше 1,35 м. Двері мають відчинятися назовні;
-забезпечити евакуацію людей не менше, ніж через два виходи, евакуаційні шляхи та виходи  мають постійно утримуватися вільними, нічим не захаращуватися;
-зберігати продукти з урахуванням їх фізико-хімічних властивостей. Матеріали з підвищеною пожежною небезпекою слід утримувати в окремому, спеціально пристосованому для цього приміщенні;
-приміщення кухні постійно утримувати в чистоті та порядку, по мірі накопичення та після закінчення роботи горючі відходи слід прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники;
-утримувати у технічно справному стані засоби протипожежного захисту та зв’язку;
-усі працівники повинні вміти користуватися вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місце їх знаходження.
У приміщеннях кухні забороняється:  
-влаштовувати тимчасові електромережі, прокладувати кабелі та електропроводи безпосередньо по горючій основі;
-застосовувати некалібровані саморобні плавкі вставки у запобіжниках, прокладати електричні проводи та кабелі транзитом через приміщення  кухні, експлуатувати світильники без скляних ковпаків або з горючими розсіювачами;
-встановлювати штепсельні розетки, підключати струймоприймачі в мережі аварійного (евакуаційного) освітлення;
-залишати після роботи під  напругою силову та освітлювальну електромережу;
-підключати до клем щитів силової лінії, а також у розетки  освітлювальної мережі прилади, що споживають струм більше передбаченої для них величини;
-складувати горючі матеріали на відстані менше 0,5 м від електросвітильників, 0,6 м від сповіщувачів автоматичної пожежної  сигналізації, 1 м від електрощитів;
-вимикати евакуаційне освітлення та електрообладнання, що, за вимогами технології, має працювати цілодобово;
-перевищувати нормативну (проектну) наповненість приміщень кухні;
-встановлювати на вікнах металеві грати.
    Керівник кухні, особа, відповідальна за пожежну безпеку, перед зачиненням повинна особисто впевнитися у працездатності автоматичних систем виявлення  та гасіння пожеж, оглянути приміщення, переконатися у відсутності порушень, що можуть призвести до пожежі, і тільки після цього залишити приміщення та зачинити двері.
    Відповідальний за протипожежний стан приміщення кухні
____________________________________________________ .
Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (08.03.2010)
Переглядів: 4707 | Коментарі: 1 | Теги: кухня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці