Інструкція про заходи пожежної безпеки для приміщень кухні
1. Галузь застосування Ця інструкція поширюється на всі приміщення кухні назва підприємства і встановлює вимоги пожежної безпеки, порядок дій у разі виникнення пожежі у приміщеннях кухні назва підприємства і є обов’язковою для вивчення та виконання особою, відповідальною за пожежну безпеку, усіма працівниками, які знаходяться в приміщеннях кухні, а так само для технічних працівників та обслуговуючого персоналу назва підприємства.
2.Вимоги пожежної безпеки Усі працівники кухні при прийнятті на роботу та у процесі праці повинні проходити протипожежний інструктаж та перевірку знань з питань пожежної безпеки. Для забезпечення пожежної безпеки у приміщенні кухні необхідно: -експлуатувати електромережі, електроприлади та іншу електроапаратуру тільки у технічно справному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виготівників; -у разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток, інших електроприладів, газової апаратури (за їх наявністі) негайно знеструмити (вимкнути) їх та вжити необхідних заходів до приведення їх у пожежонебезпечний стан; -меблі та обладнання необхідно розміщувати таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей для виходу з приміщення не менше 1,35 м. Двері мають відчинятися назовні; -забезпечити евакуацію людей не менше, ніж через два виходи, евакуаційні шляхи та виходи мають постійно утримуватися вільними, нічим не захаращуватися; -зберігати продукти з урахуванням їх фізико-хімічних властивостей. Матеріали з підвищеною пожежною небезпекою слід утримувати в окремому, спеціально пристосованому для цього приміщенні; -приміщення кухні постійно утримувати в чистоті та порядку, по мірі накопичення та після закінчення роботи горючі відходи слід прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники; -утримувати у технічно справному стані засоби протипожежного захисту та зв’язку; -усі працівники повинні вміти користуватися вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місце їх знаходження. У приміщеннях кухні забороняється: -влаштовувати тимчасові електромережі, прокладувати кабелі та електропроводи безпосередньо по горючій основі; -застосовувати некалібровані саморобні плавкі вставки у запобіжниках, прокладати електричні проводи та кабелі транзитом через приміщення кухні, експлуатувати світильники без скляних ковпаків або з горючими розсіювачами; -встановлювати штепсельні розетки, підключати струймоприймачі в мережі аварійного (евакуаційного) освітлення; -залишати після роботи під напругою силову та освітлювальну електромережу; -підключати до клем щитів силової лінії, а також у розетки освітлювальної мережі прилади, що споживають струм більше передбаченої для них величини; -складувати горючі матеріали на відстані менше 0,5 м від електросвітильників, 0,6 м від сповіщувачів автоматичної пожежної сигналізації, 1 м від електрощитів; -вимикати евакуаційне освітлення та електрообладнання, що, за вимогами технології, має працювати цілодобово; -перевищувати нормативну (проектну) наповненість приміщень кухні; -встановлювати на вікнах металеві грати. Керівник кухні, особа, відповідальна за пожежну безпеку, перед зачиненням повинна особисто впевнитися у працездатності автоматичних систем виявлення та гасіння пожеж, оглянути приміщення, переконатися у відсутності порушень, що можуть призвести до пожежі, і тільки після цього залишити приміщення та зачинити двері. Відповідальний за протипожежний стан приміщення кухні ____________________________________________________ .
До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.