Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

П`ятниця, 22.11.2024, 16:25
Головна » Статті » Мої статті

ІНСТРУКЦІЯ по експлуатації електричної плити харчоблоку
1. Загальні вимоги
1.1 Електроплита призначена для нагріву ємностей для приготування їжі та використовується за призначенням лише персоналом харчоблоку школи.
1.2 До роботи з електроплитою допускаються особи з числа поварів харчоблоку, які пройшли медичний огляд, ознайомилися з даною інструкцією та пройшли інструктаж з охорони праці, електробезпеки, пожежної безпеки.
1.3 Електроплита є електроустановкою, що працює від змінної напруги 380 В.
1.4 Підключення електроплити до електромережі здійснюється через автоматику захисту на силу струму не більше 40 А.

2. Вимоги перед початком роботи.
2.1 Впевнитись у справності електроплити, електрозахисту, електропроводки, заземлення.
2.2 Ввімкнути живлення електроплити на автоматі захисту.
2.3 Обережно поставити варочні ємності на електроконфорки.
2.4 Виставити термостатом необхідну температуру нагріву і ввімкнути електроплиту кнопкою «ВКЛ / ВИКЛ», при цьому сигнальна електролампочка повинна загорітися.
2.5 Регулювання потужності конфорок проводити вимикачем «ТПКП» згідно об’єму чи наявності варочних ємностей на електроплиті:
- положення «0» - конфорка вимкнена.
- положення «1» - 25% потужності.
- положення «2» - 50% потужності.
- положення «3» - 100% потужності.

3. Вимоги під час роботи.
3.1 Постійно контролювати справність електроплити, цілісність конфорок.
3.2 Не допускати витоку рідин, їжі з варочних ємностей на конфорки.
3.3 Не залишати ввімкненими (навіть на короткий час) конфорки без ємностей на них.
3.4 При виявленні несправностей, запаху горілої пластмаси, задимленості, появі електронапруги на корпусі, слід негайно вимкнути електроплиту від електроживлення на автоматі захисту та повідомити заступника директора школи по ГР чи відповідального за електрогосподарство школи.
3.5 Ремонт електроплити здійснюється лише кваліфікованим персоналом після її повного знеструмлення.

4. Вимоги після роботи.
4.1 Перевести вимикач «ТПКП» у положення «0».
4.2 Вимкнути електроплиту на кнопці «ВКЛ / ВИКЛ», при цьому контрольна електролампа повинна погаснути.
4.3 Вимкнути живлення електроплити на автоматі захисту.
4.4 Після повного охолодження конфорок протерти електроплиту м’якою ганчіркою.
4.5 Періодичну санітарну обробку електроплити проводити тільки після повного вимкнення від електромережі.
4.6 Забороняється зберігати кухонний інвентар, ганчірки, продукти на електроплиті, яка не використовується.
4.7 Періодичний огляд електроплити здійснюється відповідною комісією зі складанням акту опосвідчення електроустановки.

Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (27.11.2010)
Переглядів: 7104 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці