Вітаю Вас Гість | RSS

Інструкції з охорони праці

Субота, 23.11.2024, 16:37
Головна » Статті » Мої статті

Інструкція про заходи пожежної безпеки для бару

1. Галузь застосування
Ця інструкція поширюється на всі приміщення бару назва підприємства  і встановлює вимоги пожежної безпеки, порядок дій у разі виникнення пожежі у барі назва підприємства  і є обов'язковою для вивчення та виконання особою, відповідальною за пожежну безпеку, усіма працівниками та відвідувачами, які знаходяться в приміщенні бару, а так само для технічних працівників та обслуговуючого персоналу назва підприємства.
2. Вимоги пожежної безпеки
Усі працівники бару при прийнятті на роботу та у процесі праці повинні проходити протипожежний інструктаж та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Для забезпечення пожежної безпеки у барі необхідно:
- експлуатувати      електромережі,      електроприлади      та      іншу електроапаратуру тільки у технічно справному стані, враховуючи рекомендації підприємств-виготівників;
- групові освітлювальні та силові щитки розміщувати звичайно поза залами або біля входу до них;
- у разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток, інших електроприладів, газової апаратури (за їх наявності) негайно знеструмити   (вимкнути)   їх   та   вжити   необхідних   заходів   до приведення їх у пожежонебезпечний стан;
- у   приміщеннях   для   зберігання   горючих   продуктів,   тари   або продуктів у горючій упаковці для підключення засобів механізації слід встановлювати тільки триполюсні розетки із заземлювальним контактом;
- меблі та обладнання необхідно розміщувати таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей для виходу з приміщення не менше 1,35 м. Двері мають відчинятися назовні;
- евакуаційні шляхи та виходи мають постійно утримуватися вільними, нічим не захаращуватися, в робочий час продукти та тару слід транспортувати шляхами, що не перетинаються з виходами для відвідувачів;
- спільно зберігати товари, інші речовини та матеріали з урахуванням їх фізико-хімічних властивостей. Товари з підвищеною пожежною небезпекою слід утримувати в окремому, спеціально пристосованому для цього приміщенні;
- складувати товари і матеріали на стелажах або в штабелях за умови наявності проходу між ними шириною не менше 1 м, відстань між стінами та стелажами або штабелями має бути не менше 0,8 м;
- територію та приміщення бару постійно утримувати в чистоті та порядку, у міру накопичення та після закінчення роботи горючі відходи слід прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники; утримувати у технічно справному стані засоби протипожежного захисту та зв'язку;
-  усі   працівники   повинні   вміти   користуватися   вогнегасниками, іншими   первинними   засобами   пожежогасіння,   знати   місце   їх знаходження.
У барі забороняється:
           -  влаштовувати  тимчасові  електромережі,  прокладувати  кабелі  та електропроводи безпосередньо по горючій основі;
Категорія: Мої статті | Додав: ohranatruda (08.03.2010)
Переглядів: 3756 | Коментарі: 1 | Теги: бар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

До уваги користувачів! Вся інформація взята з відкритих джерел, призначена виключно для приватного використання, з метою самоосвіти користувачів ресурсу. Дана інформація не призначена для комерційного використання! Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не можуть нести ніякої відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Відвідуючи цей сайт користувач підтверджує свою повну згоду з усіма вище викладеними умовами використання інформації.
!

Реферати з ЦО, БЖД, охорони праці